zondag 11 oktober 2015

De Belg en zijn Spaans vakantieverblijf….


Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben 1.539 Belgen in Spanje een tweede verblijf gekocht. Dat betekent een stijging met 3,3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Registradores de Espana, waar de vastgoedtransacties moeten worden geregistreerd. Tegenover drie jaar geleden is er zelfs sprake van een toename met 91 procent.

De grootste buitenlandse klanten voor Spaans vastgoed vormen de Britten, gevolgd door de Fransen en de Duitsers. Daarna komen de Belgen. Nochtans is het Spaans vastgoed gevoelig duurder geworden, maar de interesse blijft. Voor het hele jaar verwacht men dat de verkoop van Spaans vastgoed aan Belgen met 7 procent zal stijgen.

Uit cijfers van de Belgische een vastgoedgroep , gespecialiseerd in Spaanse immobiliën, blijkt dat vooral de grote metropolen Madrid en Barcelona kopers aantrekken, samen met toeristische centra zoals Alicante aan de Costa Blanca of Malaga aan de Costa del Sol.
In een interview  met de krant De Tijd merkt deze op dat de tijd van het goedkope Spaanse vastgoed nochtans voorbij is. Na de financiële crisis op het einde van het voorbije decennium, kende in Spanje ook de immobiliënmarkt een zware dalperiode, waardoor vastgoed in het land bijzonder goedkoop kon worden gekocht.

Levenskwaliteit

Op dit ogenblik betalen klanten voor een Spaanse vakantiewoning  opnieuw gemiddeld 225.000 euro betalen, tegenover 170.000 euro drie jaar geleden. Tijdens de eerste helft van dit jaar werd een gemiddelde prijsverhoging met 5,1 procent opgetekend.
Kopers van een Spaanse vakantiewoning zoeken echter geen rendement, maar streven vooral naar levenskwaliteit voor zichzelf en voor familie en vrienden. De Belgische eigenaars ruilen vooral bij het begin van de herfst hun woning in eigen land in voor het Spaanse vakantieverblijf.
Inmiddels zouden al ongeveer 30.000 Belgen in Spanje eigenaar zijn van een woning. Frankrijk geniet echter met 55.000 woningen de grootste populariteit.


Vrij naar een webbericht… in mijnmailbox… Het http://www.elpremio,es –team.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten